Bæredygtighed, Etik, Shopping

Nyt brand i shoppen! – Resa Living

Mød Theresa, hun skaber de smukkeste accessories med endnu smukkere baggrundshistorier. 

Vi er SÅ begejstrede for at introducere Resaliving for dig! Det er et nyt brand, som vi ved bliver én af dine favoritter, både når det kommer til det smukke design, men også med de historier, der ligger bagved brandet.

Resaliving er stiftet af Theresa, som 2014 flyttede til Nepal med hendes familie. Theresa blev uddannet designer i 1998, og har siden rejst rundt i verden, og arbejdet på mange forskellige designprojekter.

Da hun kom til Nepal, så hun hvor vanskeligt det er for kvinder dernede. Nepal er stadig et meget patriarkalsk samfund, hvor det primært er mænd, der arbejder. Er ens mand blevet syg, død eller har forladt én, er det virkelig svært for en kvinde at forsørge sig selv, for ikke at tale om hendes børn og den øvrige familie.

Men det var ikke det eneste, som har fangede Theresas opmærksomhed. Hun fik også øje på de spændende håndværksteder, der fandtes rundt omkring i landet. Hun lærte menneskene at kende, og sammen laver de i dag de smukkeste accessories.

kvinderne bag den bæredygtige produktion

Hvert eneste produkt skabt af Resaliving er håndlavet af de mennesker (ofte kvinder), som ellers ville have det rigtig svært ved at finde et job. Samtidig arbejder hun på at skabe skoler for kvinder, så de kan lære håndværk og derved have mulighed for at få et job, på ét af hendes værksteder.

Når du køber Resaliving produkter, går en stor del af pengene til at skabe en positiv udvikling for disse kvinder.

De første produkter fra Resaliving er lige landet på shoppen:

 

Copenhagen clutch

Bæredygtige lædertaske

Er en taske lavet af restlæder. Det vil sige læder, som normalt ville blive smidt ud eller fra restepartier fra fabrikanter. Tasken har en fantastisk detalje; den er foret med en genbrugt sari. Endnu en dejlig ting ved tasken er, at den kan være lige så rummelig som du vil. Den kan sagtens fungere som en lille taske til byturen, men der kan også være helt op til en A4-blok i.

Find tasken her.

Coin halskæde

En sød håndlavet halskæde med natursten: grå månesten, rød onyx, grønne prenite eller rosa kvarts. Du kan få den i guldbelagt messing eller sølv.

Det spændende ved den er, at det er en aftryk af en gammel nepalesisk mønt. Desuden er vi rigtig vilde med den fine lås, som gør, at halskæden ser smuk ud bagfra. Hver halskæde er lavet i hånden og det giver dem et smukt udtryk. På samme tid støtter det et skønt håndværk, som er videreført fra generation til generation.

Du kan se de forskellige halskæder her.

Peacock earrings

Disse smukke, specielle øreringe er en fantastisk måde at få mere farve i din garderobe på. De findes i blå og grøn, og hvert par er unikt, da de er lavet af de smukke agatsten, som alle sammen ser forskellige ud.

Du kan finde øreringe her.

Nøglering

Smukke nøgleringe lavet af restlæder. De kan fås i blødt rosa ruskind eller gråt læder. Brug dem eventuelt som en smuk detalje på din taske.

Se nøgleringe her.

Cashmere halstørklæde

Det er de blødeste mønstrede silleben’ væved halstørklæder lavet af 30% cashmere og 70% uld. De er i hvert fald et must-have i vores bog. Det er dejligt bredt (str.), så du nemt kan smide det over skulderen når du fryser. Halstørklædet er håndvævet på et lille familieejet værksted. Værkstedet ansætter mennesker, som enten er blinde eller døve, og derfor er det svært for dem at fungere på lige fod med andre. Ved at lære at væve og tjene deres egne penge føler de langt større selvværd og respekt i deres lokalsamfund.

Se flere billeder her. 

Vi er meget begejstrede for vores samarbejde med Theresa og det føles så skønt at tilføje Nepal på listen over vores leverandører. Det er et smukt land, som byder på rigtig meget.

 

Hvad synes du om Resalivings produkter? Er der nogle accessories, som du står og mangler?

Skriv det i en kommentar her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *