DOKUMENTERET BÆREDYGTIGT

Bæredygtighed er hele grundpillen i vores koncept, så vi stiller naturligvis store krav til de mæker, vi forhandler på Noble Threads. Én af de ting, vi vægter højt er certificeringer. Med en certificering har vi dokumentation for, at mærkerne arbejder seriøst med bæredygtighed i deres forretning.  I teskstilindustrien findes der en lang række mærkningsordninger, som hver især adresserer forskellige (nogle også samme) problemstillinger. Da det er en kompleks industri med mange udfordringer, findes der endnu ikke én mærkningsordning, der samler det hele. GOTS er nok den, der kommer tættest på, men den omfatter kun økologiske fibre.

I nedenstående oversigt kan du se de primære certificeringer/mærkninger, som vores mærker har.

Fairtrade

FAIRTRADE COTTON

Fairtrade-mærket garanterer, at små bomuldsbønder i udviklingslande får en fair og stabil minimumspris for deres varer. Yderligere får de en ’Premium Price’, som giver dem mulighed for at udvikle deres forretning og lokalsamfundet.

Læs mere om Fairtrade her

GOTS

GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD)

GOTS er en internationalt anerkendt standard for mærkning af økologiske fibre. GOTS kontrollerer indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til det færdige produkt.  Dette er din garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion. Størstedelen af de bomuldsprodukter, du finder Hos Noble Threads er GOTS-certificerede.

Læs mere om GOTS her

SOIL ASSOCIATION

Soil Association er Storbritanniens ældste og største certificeringsorgan på økologi. De er en del af arbejdsgruppen, der definerer GOTS-standarden og sætter ligeledes strenge krav til social og miljømæssig ansvarlig i produktionen.

Læs mere om Soil Association her 

Svanemærket

SVANEMÆRKET

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Det stiller strenge miljøkrav til hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering. Der stilles også strenge krav til brugen og indholdet af kemi for at minimere miljøpåvirkningen og sikre forbrugerens ve og vel. Endelig stilles der høje kvalitetskrav for at sikre effektive produkter med lang levetid.

Find Svanemærkede produkter her

SA8000

SA8000 STANDARD

SA8000 er en certificeringsstandard for social ansvarlighed på fabrikker og virksomheder. Kriterierne er baseret på ’UN Declaration of Human Rights’ samt ILO-konventioner og måler fabrikkers/virksomheders indsats inden for 8 områder, fx børnearbejde, sikkerhed på arbejdspladsen og anti-diskrimination. Uvildige auditører tjekker løbende, at kravene overholdes. SA8000 er ikke en mærkningsordning, men et certifikat, der gives til fabrikken/virksomheden.

Læs mere om SA8000 her

OEKOTEX STANDARD 100

OEKO-TEX STANDARD 100

OEKO-TEX 100 STANDARD er et uafhængigt test- og certificeringssystem for tekstiler. Der testes for en lang række skadelige stoffer i råmaterialet, metervaren eller det færdige produkt. OEKO-TEX mærkede produkter kan være økologiske, men det er ikke et kriterie. OEKO-TEX-mærket garanterer blot, at der ikke er brugt skadelige stoffer i produktionen af det pågældende produkt.

Læs mere om OEKO-TEX 100 STANDARD her