MERE END BARE ØKOLOGISK TØJ

Mange sidestiller bæredygtig mode og økologisk tøj, men i begrebet bæredygtighed ligger der så meget mere end blot økologi. Man er nødt til at se på hele produktets livscyklus, når man skal vurdere, hvor bæredygtigt et produkt i virkeligheden er. Det vil altså sige, at man skal forholde sig til den sociale og miljømæssige påvirkning af et produkt fra det bliver til på tegnebrættet til det produceres, transporteres, bruges og vaskes af dig, til du skiller dig af med produktet, og det kan indgå i produktionen af et nyt materiale.

Udvælgelsen af brands til Noble Threads sker ud fra et helhedsperspektiv baseret på livscyklusmodellen. Ingen brands er 100% bæredygtige, men alle har taget aktivt stilling til de udfordringer, branchen står over for og truffet deres valg på baggrund heraf.

FAIR PRODUKTION

Alle brands her på Noble Threads arbejder for at sikre ordnede forhold ileverandørkæden. Mange har produkter, der er certificerede under fx GOTSog SVANEMÆRKET, som stiller strenge krav til hele produktionsprocessen.

Andre samarbejder med fabrikker, der er FAIRTRADE- og/eller SA8000-certificerede, der fokuserer udelukkende på den pågældende fabrik. Disse brands arbejder typisk med fx GOTS-certificeret bomuld, således de stadig adresserer udfordringerne længere tilbage i leverandørkæden.

Bæredygtig tøjproduktion

NATURLIGE, ØKOLOGISKE ELLER GENANVENDTE MATERIALER

Designernes valg af materialer har stor indflydelse på det endelige produkts samlede miljøbelastning. Derfor lægger vi stor vægt på, at der i videst muligt omfang bruges naturlige og økologiske materialer i de produkter, der forhandles på Noble Threads.

Valget af materialer må dog aldrig gå ud over kvaliteten, så i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at vælge et mindre bæredygtigt materiale for at opnå den bedste kvalitet.

Silke

INGEN SKADELIGE KEMIKALIER

Kemi spiller også en væsentlig rolle i udvælgelsen af brands. Det gælder både de kemiske stoffer, der indgår i råvareproduktionen (fx bomuld), men i allerhøjeste grad også i det færdige produkt. At bomulden er dyrket økologisk, betyder nemlig ikke nødvendigvis, at der ikke senere i forarbejdningsprocessen er brugt skadelige kemikalier. 

Vi foretrækker produkter, der er OEKO-TEX STANDARD 100 certificerede, hvis ikke de på anden vis er certificerede ’kemikaliefri’.

Ingen skadelige kemikalier

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Fast fashion brands er kendt for at sende nye kollektioner ud næsten hver måned, og produkterne har ofte en kort holdbarhed både hvad angår design og kvalitet. Det opfordrer til en brug-og-smid-væk-kultur, hvor der produceres alt for meget tøj med en kort levetid. 

På Noble Threads finder du kun brands, der lancerer få årlige kollektioner, der er designet til at holde sæson efter sæson. Designene er tidløse, men elegante, og der bruges udelukkende materialer af høj kvalitet.

Bæredygtig mode_Kvalitet